The Art of Steampunk

steampunk zeppelin

Verbeeld je een wereld, waarin stoomtechnologie de belangrijkste energievorm is. Verbeeld je het oude Victoriaanse Engeland in de 18e eeuw, de normen en waarden van die tijd. Het zwarte steenkool, maar ook de warme gloed van het messing en koper. De couture van uitbundige en frivole kleding. De dynamiek van de vele uitvindingen door het stoomtijdperk en de snelle technische sprongen vooruit.

Verbeeld je dat deze wereld vanuit al haar facetten, zowel mens als maatschappij, zou gaan nadenken over hoe de toekomst er uit zou kunnen zien………misschien bestaan er dan wel stoom aangedreven computers en reizen we vrolijk heen en weer door allerlei dimensies.

Steampunk is een fantasie stroming die het elegante Engelse Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw).

Geinspireerd door de beeldende werelden van H.G. Wells en Jules Verne is Steampunk in de vroege jaren 90 als een wereldwijde sub-cultuur ontstaanIn de verhalen worden futuristische machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpenDeze cultuurstroming uit zich in mode, sieraden, literatuur, beeldende kunst en films. Bekende voorbeelden waarbij Steampunk in het spel is zijn de films “The League of Extraordinair Gentlemen” met o.a. Sean Connery en “Wild Wild West” met Will Smith in de hoofdrol 

Mijn specialiteit en passie is het toepassen en integreren  van messing en koperen gebruiksvoorwerpen in nieuwe fantasievolle Steampunk creaties.

Al mijn creaties zijn voorzien van een gegraveerd signatuur: